Koulu osti oppilaille iPadit – karu lopputulos

Digi · Stara.fi

Taulutietokoneet olivat vuoden 2012 jättimenestys, ja erityisesti Applen iPad-laitteet ovat saaneet valtavan suosion. Viime aikoina myös koulut ovat ottaneet laitteet vakavasti ja jopa ostaneet niitä oppilailleen.

Aina tällaisista verrattain arvokkaista hankinnoista ei ole ollut kovin hyviä seurauksia, ja siitä on nyt saatu malliesimerkki Britanniasta. Coggeshallin kaupunki Essexissä osti vuosi sitten jokaiselle 1.200 koululaiselleen iPad 2 -laitteet 600.000 eurolla. Nyt lähes puolet niistä, 489 laitetta, on kuitenkin hajonnut tai kadonnut, Daily Mirror uutisoi.

Jättihankinnan tarkoituksena oli edistää koululaisten oppimista, mutta hankintaa kritisoineet olivat sitä mieltä, että koululaiset eivät osaa pitää huolta näin arvokkaista laitteista. He olivatkin oikeassa. Koululaiset ottivat iPadit mukaan koulun ulkopuolelle, eli käyttivät niitä niin leikkikentällä kuin kaupungillakin. Erittäin herkästi hajoavista laitteista on nyt tullut veronmaksajille jättilasku.