Lääkäri: Yksin kotona -elokuvan tempaukset hyvin vaarallisia

Lifestyle · Stara.fi

Moni muistaa vielä takavuosien hittielokuvan Yksin kotona, jossa Macaulay Culkinin esittämä pikkupoika jää yksin kotiin ja teloo murtomiehiä moninaisin keinoin. Nyt lääkäri on tutkinut elokuvassa saatavat vammat ja antanut niistä lausuntonsa.

The Week -lehti kertoo kuinka elokuvassa toteutettavat tempaukset olisivat todellisina aiheuttaneet elokuvassa roistoja näytteleville Daniel Sternille ja Joe Pescille vakavia vammoja. Elokuvassa niistä aiheutui ainoastaan kuhmuja ja ruhjeita.

Esimerkiksi Pescin roolihahmo seisoo peräti seitsemän sekunnin ajan kaasuliekki päässään. Weill Cornell Medical Collegen lääkäri Ryan St. Clairin mukaan elokuvassa siitä aiheutui silmämääräisesti toisen asteen palovamma, mutta todellisuudessa liekki olisi voinut polttaa päänahan kalloon saakka.

Toisessa kohtauksessa roisto saa kasvoihinsa suurella nopeudella singotun silitysraudan. Lääkärin mukaan iskun voimasta kasvojen luut olisivat hyvinkin voineet murskautua pahasti ja viedä jopa näkökyvyn, mutta elokuvassa iskusta aiheutuu vain pieni ruhje.