Skientologien mailta tehtiin hämmentävä löytö – viestejä avaruuteen?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Skientologia-kirkko herättää jatkuvasti kohua salamyhkäisellä toiminnallaan ja yhteyksillään Hollywood-tähtien kärkikastiin. Kirjailija L. Ron Hubbardin aikoinaan perustaman kirkon tunnetuimpiin jäseniin kuuluvat esimerkiksi Tom Cruise ja John Travolta.

Skientologiakirkko on ollut kuluneen vuoden aikana tiiviisti otsikoissa esimerkiksi Tom Cruisen avioeron myötä. BBC-televisiokanavan toimittaja John Sweeney matkusti hiljattain Yhdysvaltain New Mexicon aavikolla sijaitsevalle alueelle, jossa skientologien maanalainen tukikohta sijaitsee. Matkan tarkoituksena oli kerätä materiaalia Sweeneyn tulevaan kirjaan.

Skientologien tukikohta sijaitsee 50 kilometrin päässä lähimmästä kylästä, ja 1980-luvulla rakennetun maanalaisen bunkkerin kerrotaan kestävän jopa ydinpommin voiman. The Sun -lehden mukaan tukikohtaan kätkettyinä ovat esimerkiksi kirkon perustajan, L. Ron Hubbardin alkuperäiset pyhät tekstit kultaisilla levyillä. Itse tukikohta ja kirkon yksityinen lentokenttä eivät kuitenkaan ole alueen ainoita erikoisuuksia.

Kuva: Google Maps
Kuva: Google Maps
Kuva: Google Maps
Kuva: Google Maps

Tukikohdan läheisyyteen on nimittäin myös kaiverrettu jättimäiset, ympyrän muotoiset kuviot, jotka näkyvät ilmasta käsin. Kuvioiden tarkoituksena kerrotaan olevan johdattaa avaruudesta palaavat kirkon jäsenten uskonveljet omiensa pariin sen jälkeen, kun ydintuho on hävittänyt suurimman osan ihmiskunnasta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun salamyhkäisen kirkon toimista suunnitellaan kirjaa. Aikaisemmin kirjailija Lawrence Wrightin kerrottiin kirjoittaneen kirkosta kattavan paljastuskirjan, joka on tarkoitus julkaista tammikuussa. Kirjassa tuodaan ilmi esimerkiksi Tom Cruisen ja toisen tunnetun Hollywood-skientologin, John Travoltan, aikaisemmin salattuja toimia kirkon sisällä.