Samuel L. Jackson ahdisteli haastattelijaa: ”Sano se n-sana!”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hollywoodin supertähtiin lukeutuva Samuel L. Jackson on esiintynyt uransa aikana lukuisissa menestyselokuvissa. Tähden tunnettuja elokuvia ovat muun muuassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta ja The Avengers. Seuraavaksi Jackson nähdään valkokankaalla Quentin Tarantinon ohjaamassa Django Unchained -elokuvassa.

1800-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuva ja kostoretkelle lähtevästä entisestä orjasta kertova Django Unchained on herättänyt etukäteen kohua elokuvassa esiintyvän värikkään kielenkäytön vuoksi. Samuel L. Jackson oli elokuvan tiimoilta vieraana Jake’s Takes -ohjelmassa, jonka toimittaja intoutui kyselemään hänen mielipidettään ”n-sanan” käytöstä. Jackson ei kuitenkaan suostunut keskustelemaan aiheesta, mikäli juontaja ei sanoisi sanaa suoraan.

– Oletko ikinä sanonut sitä? Kokeile! Me emme tule käymään tätä keskustelua, jos et itse sano sitä, Samuel L. Jackson inttää.

Näyttelijä sai Jake Hamiltonin tukalaan tilanteeseen. Toimittaja ei kuitenkaan lopulta suostu käyttämään ”neekeri”-sanaa Jacksonin edessä, vaan sai pian luvan siirtyä seuraavaan kysymykseen.

Samuel L. Jackson muutti New Yorkiin 1970-luvulla toteuttaakseen haaveensa ammattinäyttelijän urasta. Jackson teki läpimurtoroolinsa Quentin Tarantinon elokuvassa Pulp Fiction – tarinoita väkivallasta. Elokuva teki näyttelijästä yhden Hollywoodin kuuluisimmista ja halutuimmista tähdistä. Näyttelijä on toiminut myös ääninäyttelijä muun muuassa elokuvassa Ihmeperhe. Jackson on antanut äänensä myös Grand Theft Auto: San Andreas -pelin komisario Tenpennylle.