Gerard Depardieu pakeni veroja – Putin myönsi Venäjän kansalaisuuden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ranskalainen elokuvatähti Gerard Depardieu lienee eräs kuuluisimmista kotimaastaan maailmankuuluisuuteen nousseista näyttelijöistä. Uransa 1970-luvulla aloittanut mies on näyttelemisen ohella myös tuottanut ja ohjannut elokuvia. Hiljattain miehen uutisoitiin joutuneen pidätetyksi rattijuopumuksen vuoksi.

Nyt Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt 63-vuotiaalle näyttelijälle maan kansalaisuuden. Gerard Depardieu suivaantui Ranskan presidentin Francois Holanden aikomuksesta nostaa rikkaimpien kansalaisten verotusta, ja ilmoitti joulukuussa muuttavansa maasta pois.

Yli 150 elokuvassa näytellyt Depardieu on tunnettu tähti Venäjällä, ja hänet on nähty esimerkiksi paikallisen Sovietsky Bank -pankin luottokorttimainoksissa. Alun perin näyttelijän tarkoituksena oli paeta kotimaansa ankaraa verotusta Belgiaan.

Gerard Xavier Marcel Depardieu on yksi Ranskan suosituimpia näyttelijöitä. Hän oli naimisissa Elisabeth Depardieun kanssa 25 vuoden ajan, mutta yhteisolo päättyi eroon vuonna 1996. Heillä on kaksi lasta, Guillaume ja Julien. Hänen poikansa Guillaume kuoli keuhokuumeeseen vuonna 2008.