Microsoftin raju väite: Google estää laadukkaan YouTuben

Digi · Stara.fi

Maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin lukeutuva Microsoft on ilmaissut tyytymättömyytensä Googlen toimintaan. Microsoftin mukaan Google anna mahdollisuutta kunnollisen YouTube-kokemuksen rakentamiseen Windows Phone -alustalle.

Asiaan kantaa Microsoft otti TechNet-palvelussa yhtiön lakiasianjohtoon kuuluvan Dave Heinerin kirjoituksen myötä. Microsoft liittää Googlen päätöksen olla tarjoamatta mahdollisuutta kehittää kilpailukykyinen YouTube-sovellus yhtiöiden väliseen kilpailuun hakumarkkinoilla.

– Vuonna 2010 ja jälleen uudelleen myöhemmin, Google esti Microsoftin uusia Windows Phone -puhelimia toimimaan kunnolla YouTuben kanssa. Google on mahdollistanut omien Android-puhelintensa pääsyn YouTubeen niin, että käyttäjät voivat esiä videokategorioita, estiä suosikkejaan, nähdä arviot ja niin edelleen puhelinten tarjoamissa käyttöliittymissä. Se on toiminut samoin iPhonejen osalta Applen, joka ei tarjoa kilpailevaa (hakupalvelua), kanssa, Heiner kirjoitti.

Microsoft haluaisi tuoda kattavammat toiminnot tarjoavan YouTube-sovelluksen tarjolle Windows Phonelle, sillä nykyisin käyttäjät joutuvat tyytymään verkkoperustaiseen karsittuun versioon. Google on aiemmin kommentoinut, ettei sillä ole suunnitelmia tuoda uusia sovelluksia Microsoftin Windows Phonelle tai Windows 8:lle. Myös Googlen Sync-palvelun lopetus uusilta asiakkailta on ikävä isku tuleville Windows Phone -käyttäjille.

Yhteistyössä Mobiili.fi.