Kylmän sodan pommisuoja löytyi pihamaalta – sisältä kuin aikakone!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa valmistauduttiin kylmän sodan aikana ydiniskuihin, ja niitä varten rakennettiin 50- ja 60-luvuilla myös yksityisasuntoihin valtava määrä ydinpommin kestäväksi oletettuja pommisuojia. Suurin osa tällaisista suojista on purettu jo kymmeniä vuosia sitten.

Nyt eräs pommisuoja on kuitenkin löytynyt koskemattomana Yhdysvalloissa maatalon pihalta. New Jerseyn Cliftonissa asuvan DeLagen perheen pihamaalla on ollut kymmenien vuosien ajan pieni suippo metalliovi, joka osoittautui suojan oviaukoksi.

Lähemmässä tutkiskelussa pieni yksityinen pommisuoja paljastui kuin aikakoneeksi, sillä sinne on ollut kymmenien vuosien ajan varastoituna runsaasti esimerkiksi ruokaa. Suojassa ei ole lainkaan ruoanlaittomahdollisuutta eikä edes sähköä, sänkyjä tai jääkaappia.