Mies lähti 20 vuotta sitten kävelylle – löytyi vasta nyt kodittomien asuntolasta

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla on tapahtunut lukuisia katoamistemppuja, joissa ihmisten kerrotaan kadonneen jäljettömiin ja aloittaneen uuden elämän. Viime vuosien aikana uutisiin on noussut tapauksia, joissa vuosia kateissa olleita ihmisiä on löydetty erikoisista paikoista.

Nyt erään 20 vuotta kateissa olleen miehen uutisoidaan löytyneen Tsekin pääkaupungista. Igor Faber -niminen mies katosi vuonna 1993 Slovakiassa, kun hän oli lähtenyt kodistaan kävelylenkille. Hänen Renata-vaimonsa ilmoitti tuolloin miehensä katomisesta poliiseille.

Poliisit etsivät Igor Faberia kuukausien ajan, mutta viranomaiset eivät löytäneet mitään tietoja miehen olinpaikasta. Renata uskoikin aviomiehensä kuolleen. Tapaus nousi kuitenkin hiljattain uudellen pintaan, kun kadonnut mies löytyi kodittomien suojapaikasta Prahassa. Sittemmin myös Igor Faberin katoamisen syy paljastui.

– Igor ei pitänyt raskaasta perhe-elämästään. Hän halusi aloittaa uuden elämän. Hän ei ajatellut vaimoaan tai lapsiaan, perheen tuttava paljasti Female First -sivuston mukaan.

Aviomiehensä kymmeniä vuosia sitten menettänyt Renata-nainen ei kuitenkaan aio ottaa yhteyttä entiseen puolisoonsa. Naisen mukaan hän on jatkanut elämäänsä ilman miestään. Nykyään hänen lapsillaan on uusi isäpuoli, sillä Renata on naimisissa uuden miehen kanssa.