BBC kielsi työntekijöiltä banaanit: ”Aiheuttavat hengenvaaran!”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Työpaikoilla työn ahertajat pitävät yleensä ruokatauon huolehtiakseen ravinnon saannistaan ja pitääkseen virkeytensä koholla työpäivän ajan. Jotkut käyvät syömässä esimerkiksi ruokaloissa tai ravintoloissa, kun taas toiset saattavat ottaa töihin mukaan ravitsevat eväät.

Nyt Britannian BBC-televisiokanavan uutisoidaan kieltäneen työntekijöitään syömästä banaania yhtiön toimipisteen tiloissa. Lontoon ytimessä sijaitsevan toimistotilan seinille on liimattu julisteita, joissa banaanin kuvan päälle on vedetty punainen viiva kieltämisen merkiksi. Yhtiön edustajan mukaan banaanikielto johtuu erään työntekijän herkästi puhkeavasti allergiasta.

– Julisteita on levitetty toimiston eri tiloihin, jotta työntekijät tietävät, että banaani voi aiheuttaa eräälle kollegalle rajun allergisen reaktion. Jotkut pitävät julisteita naurettavina, mutta banaanin syöminen voi johtaa vakaviin seurauksiin, kertoi The Daily Mail -sivuston mukaan.

Banaani voi aiheuttaa erilaisia allergisia oireita. Banaanille allerginen ihminen saattaa tuntea kehossaan kutinaa ja hyötykasvi voi aiheuttaa kivuliasta ihottumaa. Banaani voi myös aiheuttaa turvotusta suussa ja nielussa. Rajusta banaaniallergiasta kärsivät puolestaan voivat joutua anafylaktiseen sokkiin, mikä puolestaan voi johtaa uhrin kuolemaan. Kyseisessä sokkitilassa hengitystiet supistuvat niin, ettei henkilö saa tarpeeksi happea.