Googlelta takinkääntö – kartat sittenkin Windows Phoneen

Digi · Stara.fi

Google on tuomassa Google Mapsin verkkoversion takaisin myös Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmällä varustetuille puhelimille. Google on tehnyt asiassa täyskäännöksen sen jälkeen, kun sen alkuperäinen päätös keräsi laajalti huomiota.

Mobiili.fi kertoi eilen, että Google oli alkanut ohjaamaan Google Maps -karttapalvelua Windows-puhelimilla tavoitelleita ihmisiä karttojen sijaan Googlen hakukoneeseen. Käytännössä Google oli siis poistanut karttapalvelunsa Windows-puhelinkäyttäjien saatavilta.

Googlen perusteli päätöstään yhteensopivuusongelmilla. Windows-puhelinten Internet Explorer -selain käyttää eri selainmoottoria kuin Googlen oma selain ja iPhonen Safari, jotka perustuvat WebKitiin. Käyttäjät kuitenkin raportoivat karttapalvelun toimineen aiemmin hyvin myös Windows-puhelimilla. Nyt Googlen mieli on muuttunut. Yhtiö on toimittanut The Next Web -sivustolle lausunnon.

– Testaamme säännöllisesti Google Mapsin yhteensopivuutta mobiiliselainten kanssa varmistaaksemme parhaan mahdollisen käyttökokemuksen niiden käyttäjille. Edellisessä testissämme Internet Explorerin mobiiliversio ei vielä tarjonnut hyvää karttakokemusta eikä mahdollisuutta liikutella karttaa ja lähentää sitä sekä toteuttaa perustason karttoihin liittyviä toimintoja. Tämän seurauksena päätimme uudelleenohjata IE:n mobiiliversion käyttäjät Google.comiin, jossa he voisivat tehdä paikallisia hakuja, Google totesi.

Google Maps -karttojen osalta asia on palaamssa siis normaaliksi lähiaikoina. Googlen kommentit asian tiimoilta kuulostavat epäilyttäviltä, sillä paremman Internet Explorer 10 -selaimen tuova Windows Phone 8 on ollut markkinoilla jo yli kahden kuukauden ajan ja alkuperäinen uudelleenohjaus, josta nyt ollaan luopumassa, otettiin käyttöön vasta tämän jälkeen.

Yhteistyössä Mobiili.fi