Tänään tv:ssä Kovasikajuttu: ”Kannattaako kehareita vihata?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen elokuva on ollut viime aikoina kovassa nosteessa, ja viime vuonna lähti maailmalle myös tuore kotimainen Kovasikajuttu. Elokuva kertoo neljän kehitysvammaisen perustamasta Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä ja sen jäsenten tiestä tuntemattomuudesta festivaalilavoille.

Suuren suosion saanut dokumenttielokuva nähdään tänään televisiossa TV1-kanavalla kello 21.30 alkaen. Stara tapasi Pertti Kurikan Nimipäivät taannoin Tampereella, ja videohaastattelu on katsottavissa tästä linkistä.

– Tää leffa kertoo Pertti Kurikan Nimipäivistä… eli yhdestä keharista, joka laulaa punkia ja kolmesta keharista, jotka soittaa punkia. Se kannattaa käydä katsomassa ja miettii, et kannattaako kehareita vihata, vai kannattaako niitä rakastaa ja kunnioittaa, elokuvan tähti Kari Aalto kuvailee elokuvaa.

Kovasikajuttu sai kansainvälisen ensi-iltansa 21. huhtikuuta 2012 Sveitsissä järjestetyillä Visions du Reel -elokuvafestivaaleilla. Toukokuussa elokuva nähtiin kolmena näytöksenä Toronton Hot Docs -elokuvafestivaaleilla. Se palkittiin Tampereen elokuvajuhlien yleisöpalkinnolla.