Aiotko kosia rakastasi? Varo näitä noloja virheitä

Lifestyle · Neea Jokinen

Kosinta on monille ihmisille, sekä miehille että naisille, yksi elämän ikimuistoisimmista hetkistä. Yleensä se pyritään suorittamaan romanttisella tavalla. Joskus kosinta voi kuitenkin mennä täysin pieleen esimerkiksi julkisen nöyryytyksen takia.

Nyt Mademan-sivusto on julkaissut listan kosintatavoista, jotka voivat päättyä epäonnekkaasti. Viime aikoina verkossa on levinnyt lukuisia videoita, joissa nähdään esimerkiksi julkisella paikalla tapahtuneita yllättäviä kosintoja. Sivuston mukaan kosinta tulisi kuitenkin tehdä mieluummin kahden kesken, eikä täysin tuntemattomien ohikulkijoiden edessä.

Kihlauspyynnön saanut osapuoli saattaa nimittäin luulla, että kumppani haluaa vain nousta YouTube-hitiksi. Kihlaus työpaikalla ei ole kovin monen mielestä romanttista. Kosintaa ei kannatakkaan esimerkiksi ilmoittaa PowerPoint-ohjelman avulla kokoushuoneessa. Kosinnasta ei pitäisi tehdä mainosta, sillä monet pitävät avioliittona pyhänä asiana.

Jotkut kihlaavat kumppaninsa esimerkiksi sukujuhlien aikana. Rakkaansa eteen polvistuminen koko suvun edessä voi kuitenkin olla toisen osapuolen mielestä häiritsevä kokemus. Julkisen kosintapyynnön aikana ihmiset saattavat huudella innokkaina rakastavaisille, mikä puolestaan voi pilata romanttisen hetken.

Ennen yllätyskosintaa kannattaa kertoa asiasta jollekin henkilölle. Miehen kannattaa esimerkiksi ottaa yhteyttä naiskumppaninsa isään ja saada tältä hyväksyntä avioliittoon. Nainen saattaa liikuttua, kun hän saa tietää miehen olleen yhteydessä isäänsä ennen sormustamista. Miehen kannattaa myös selvittää tulevan kihlattunsa korumaku ennen kalliin sormuksen ostamista.

Joskus kosinta voi päättyä ei-toivotulla tavalla – eli torjumiseen. Tällainen kieltäytyminen saattaa tapahtua esimerkiksi silloin, jos kosinta tulee toiselle osapuolelle täytenä yllätyksenä. Suhteen siirtyminen vakavammalle tasolle on monille iso asia, joista pariskuntien kannattaa keskustella keskenään ja selvittää mielipiteet suhteen etenemisestä. Yllätyskosinta voi myös aiheuttaa joillekin pyörtymisen.

Elokuvat ovat tehneet näyttävistä kosinnoista suosittuja. Jotkut ovat muun muassa kosineet puolisoaan piilottamalla sormuksen ruokaan. Sivuston mukaan kyseinen tapa on jo hieman kliseinen. Suklaakakkuun piilotetun sormuksen sijaan kannattaa kehitellä intiimi kosintatapa esimerkiksi romanttisen illallisen jälkeen. Suihkukoneen avulla toteutettu taivaalla näkyvä kosinta on näyttävä, mutta se voi harmittaa jälkikäteen, jos kosija ei ole todistamassa rakkaansa reaktiota.