Miljoonat syyllistyneet tähän törkeään tekoon – eivätkä kanna seurauksia

Lifestyle · Stara.fi

Monilla suomalaisillakin on omakohtaisia kokemuksia siitä, että autoillessa tulee esimerkiksi parkkipaikalla kolhaisseeksi toista ajoneuvoa. Rehelliset kansalaiset ottavat yhteyttä kolhitun auton omistajaan, mutta merkittävä osa jatkaa matkaansa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Nyt Britanniassa on tutkittu kuinka moni autoilija on poistunut paikalta kaikessa hiljaisuudessa reagoimatta mitenkään, ja tulos oli yllätys. Peräti 26 prosenttia brittiautoilijoista, yhteensä 8,9 miljoonaa, oli joskus kolhaissua toista autoa ja poistunut paikalta. Heistä 14 prosenttia kertoi jatkaneensa matkaansa, koska eivät halunneet olla tekemisissä asiasta syntyvän hässäkän kanssa. 13 prosenttia kertoi poistuneensa jouduttuaan paniikkiin tapahtuneen johdosta.

Esure-autovakuutusyhtiön teettämän tutkimuksen mukaan 27 prosenttia briteistä myöntää poistuvansa paikalta, mikäli he tietävät, ettei kukaan näe. 22 prosenttia jäisi paikalle vain mikäli he huomaisivat jonkun toisen nähneen tapauksen. Tutkimuksen mukaan miehistä 49 prosenttia ja naisista 35 prosenttia oli joskus naarmuttanut toista autoa. Miehistä 35 prosenttia pakenisi paikalta, kun naisista saman tekisi vain 18 prosenttia. Yleisin naarmuttamistapa oli iskeä vahingossa ovi viereisen auton kylkeen. Lontoolaiset olivat epärehellisimpiä kun taas walesilaiset olivat rehellisimpiä.