Varaa käteistä rahaa Roomaan – kortit eivät enää käy Vatikaanissa

Matkailu · Stara.fi

Italian pääkaupunki Rooma on yksi suomalaisten suosikkikohteista Euroopassa, ja kymmenettuhannet suomalaiset suuntaavatkin ikuiseen kaupunkiin lomailemaan. Merkittävä osa Roomaan matkaavista käy samalla tutustumassa myös Rooman sisällä sijaitsevaan Vatikaanin minivaltioon.

Nyt Roomaan suuntaavien matkailijoiden kannatta varata mukaan tavanomaista enemmän käteistä, sillä Vatikaanissa ei enää vastaanoteta lainkaan korttimaksuja. Vuoden alusta lukien Euroopan unionissa tulivat voimaan uudet rahanpesumääräykset, joita Vatikaani ei Deutsche Bank Italian mukaan täytä.

Pankki- ja luottokorttimaksut tähän saakka hoitanut pankki on siksi toistaiseksi joutunut lopettamaan kaikkien korttimaksujen vastaanottamisen kokonaan Vatikaanin alueella. Muutkaan italialaiset pankit eivät saa samasta syystä astua tilalle hoitamaan korttimaksuja.

Asiasta uutisoineen Mirror-lehden mukaan osapuolet yrittävät parhaillaan selvittää ongelmia, jotta tilanne saataisiin Euroopan unionin vaaditulle tasolle ja korttimaksut voisivat jatkua. Tällä hetkellä Vatikaanissa voidaan kuitenkin ottaa vastaan ainoastaan käteistä rahaa esimerkiksi niiltä turisteilta, jotka saapuvat tutustumaan maailmankuuluun Pietarinkirkkoon.