10 huikeaa paikkaa, joissa kannattaa käydä elämänsä aikana

Matkailu · Stara.fi

Maailman suurin hotellien ja ravintoloiden arvostelupalvelu Tripadvisor listaa aika ajoin käyttäjiensä mielestä parhaita paikkoja monipuolisin kriteerein. Nyt vuorossa on Top 10 paikoista, joissa ihmisen kannattaa käydä elämänsä aikana. Osa niistä sijaitsee Suomesta katsottuna varsin lähellä.

Copyright CC Moyan Brenn
Antelope Canyon, Kuva: CC Moyan Brenn

Ykköseksi listalla on rankattu Yhdysvaltojen Arizonassa sijaitseva Antelope Canyon, jonka maisemien kerrotaan olevan valokuvaajan paratiisi. Monien mielestä pelkät valokuvat eivät kykene välittämään alueen upeutta. Toiseksi listalla sijoittui Belizen Ambergris Cayessa sijaitseva merenalainen muodostelma The Great Blue Hole, joka on maineikas sukelluskohde. Kolmantena listalla on monelle suomalaisellekin tuttu Kambodzan Siem Reapissa sijaitseva muinainen Angkor Watin temppelialue.

Kuva: Gry Bystøl
Trolltunga, Kuva: CC Gry Bystøl

Viiden joukkoon mahtuivat lisäksi Norjan Oddassa sijaitseva huikeista maisemistaan tuttu vuonoparatiisi Trolltunga, joka monet ovat nähneet ainakin valokuvista. Suomea varsin lähellä on Norjan lisäksi myös Islannin Reykjavik, jossa sijaitseva Golden Circle Route on rankattu listalla viidenneksi upeimmaksi paikaksi.

Top 10 -listalla kuudentena on Kanadan Albertassa sijaitseva vihertävä Moraine-järvi, seitsemäntenä Burman Yangonissa sijaitseva Kyaikton kultainen kivi, kahdeksantena Japanin Kiotossa sijaitseva riisin jumalalle rakennettu Fushimi Inarin temppelialue. Yhdeksänneksi sijoittui Australian keskellä sijaitseva maailman suurin kivi ja aborginaalien pyhä paikka Uluru, joka tunnetaan myös nimellä Ayers Rock. Viimeisenä kymmenen listalle nousi Kiinan Sichuanissa sijaitseva Unescon maailmanperintökohde Jiuzhaigou.