One Direction -poikabändille tiukat sopimusehdot – hajoaminen maksaisi miljoonia

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Englantilais-irlantilainen One Direction on nauttinut jo pidemmän aikaa maailman suosituimman poikabändin asemasta. Yhtyeen jäseniä ovat Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles ja Louis Tomlinson. Yhtyeen suosituimpia kappaleita ovat What Makes You Beautiful ja Live While We’re Young.

Nyt One Direction -poikabändin uutisoidaan tehneen uuden sopimuksen, joka sisältää tiukkoja ehtoja. Kolme vuotta kestävän sopimuksen mukaan poppareiden tulee pitää yhtä vielä vuosien ajan, jos he haluavat pankkitileilleen muhkeita summia. Esimerkiksi mikäli yksi jäsen päättää jättää yhtyeen, koko viisikko tulee kärsimään rahallisesti miljoonien eurojen tappion.

– Sopimus on todella fiksu tapa pitää pojat yhdessä. Palkkapäivä on nimittäin vasta kolmen vuoden kuluttua. Jos yksi jäsen lopettaa yhtyeessä ennen palkanmaksua, kaikki kärsivät siitä rahallisesti. Ja nyt ei puhuta muutamista euroista vaan miljoonista, lähde kertoi The Sun -lehdelle.

One Direction -yhtye perustettiin vuonna 2010 Britannian X Factor -laulukilpailussa. Popparit yrittivät ensin menestyä kilpailussa sooloartisteita, mutta viihdemoguli Simon Cowell kokosi pojat yhteen ja loi heistä menestyneen bändin. Yhtye on julkaissut kaksi albumia, Up All Night ja Take Me Home. Jälkimmäisen menestys on ollut huikea, sillä sitä myytiin Yhdysvalloissa ensimmäisen viikon aikana yli miljoona kappaletta. He julkaisivat äskettäin toisen albuminsa Kiss You -singlen musiikkivideon YouTube-palvelussa.