Stara Coca-Cola

Ruoka Viihdeuutiset

Miksi Coca-Cola maistuu mäkkärissä paremmalta?

Urbaanin legendan mukaan Coca-Cola maistuu McDonald’sissa paremmalta kuin muissa pikaruokaloissa. Nyt on selvitetty syyt siihen, mitkä saattaisivat todistaa legendan todeksi. Esimerkiksi limonadin tarjoilulämpötila vaikuttaa suuresti sen makuun.

AskMen-sivusto selvitti, mitä hampurilaisjätti McDonald’s tekee eri tavalla, koska pikaruokalan Coca-Cola maistuu monen suuhun paremmalta kuin muualla. Ravintolaketjun edustajat ovat monesti vakuuttaneet, että heidän missionaan on luoda kokikseen sama maku kuin vasta-avatuista pulloista nautittuna. Kylmä tarjoilulämpötila vaikuttaa siihen, että juoman hiilihappomäärä tuntuu suuremmalta.

Lisäksi McDonald’s noudattaa orjallisesti Coca-Colan asettamia ohjeita hanajuoman lantraamisen suhteen, koska limonadi toimitetaan yleensä tiivisteenä. Yhtenä syynä parempaan makuun pidetään suurempia pillejä, jolloin juojan makunystyrät saavat kerralla enemmän tummaa limonadia suuhun.

Ruoka Terveys Viihdeuutiset

Kevytlimsat tuplaavat diabetesriskin – kaksi lasillista päivässä riittää

Monet ovat vaihtaneet suosikkijuomansa sokerittomiin versioihin tarkkaillessaan painoaan ja halutessaan tehdä hieman terveellisempiä valintoja. Sokerittomien kevytlimsojen on kuitenkin jo aiemmin huomattu olevan ihmisille pahaksi niiden keinotekoisten makeutusaineiden vuoksi.

Nyt uuden tutkimuksen myötä on käynyt ilmi, että kevytlimsojen juominen vaikuttaa todella herkästi myös diabeteksen syntyyn. Daily Mail -lehti kertoo ruotsalaisen Karolinska Institute -tutkimuslaitoksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan sokerittomat juomat voivat lisästä diabeteksen riskiä jopa kaksinkertaisesti.

Tutkimuksessa tarkkailtiin 2.874 aikuista ja heidän juomatottumuksiaan. Koehenkilöiden avulla saatiin selville, että kaksi lasillista kaloritonta makeaa juomaa päivässä lisää diabetekseen sairastumisen riskin jopa 2,4-kertaiseksi.

Diabetesriskin kasvaminen johtuu monesta eri syystä. Yksi syy on se, että makeutusaineet huijaavat elimistöä luulemaan, että se saa sokeria ja energiaa. Kun makea juoma ei sisälläkään sokeria, ihminen tuntee itsensä entistä nälkäisemmäksi ja päätyy todennäköisesti napostelemaan ja syömään enemmän paikatakseen energiavajetta. Keinotekoiset makeutusaineet sekoittavat myös suoliston bakteerikannan, mikä on tutkijoiden mukaan osasyy diabeteksen puhkeamiseen.

Viihdeuutiset

Mentos & Cola -kokeilu bikineissä epäonnistui nolosti

Verkossa on nähty useita videoita, joissa ihmiset ovat kokeilleet, mitä tapahtuu Mentos-makeisten ja Coca-Colan kohdatessa. Lopputuloksena on yleensä saatu ammeellinen poreilevaa ja kuohuvaa virvoitusjuomaa, pari räiskettä ja hauska video. Niin ei käynyt kuitenkaan tällä kerralla.

YouTubessa on julkaistu video, jossa nainen kokeilee pulahtaa Coca-Colalla täytettyyn ammeeseen Mentos-makeisilla kuorrutetut bikinit yllään. Hän aloittaa operaation liimaamalla bikinien ylä- ja alaosan täyteen Mentos-makeisia. Kun valkoiset makeiset ovat peittäneet bikinien etuosan kankaan alleen ne ovat valmiit naisen puettavaksi.

Nainen kertoi videolla ostaneensa 40 dollarin arvosta Diet Coca-Colaa. Tähän asti kaikki on mennyt kokeilun suhteen kohtuullisen hyvin, mutta tiedossa on ongelmia. Coca-Cola on naisen mielestä todella kylmää ja häneltä menee pitkä aika siihen totuttelemiseen ennen kuin hän uskaltautuu istumaan ammeeseen.

Istahdettuaan juoman sekaan nainen myös huomaa, että nestettä ei ole ammeessa tarpeeksi. Juoma ei yletä hänen bikineihinsä, joten Mentos-makeisten ja Coca-Colan reaktio jää kaikesta vaivannäöstä huolimatta näkemättä. Lopuksi nainen yrittää vielä pelastaa tilanteen kaatamalla juomaa itsensä päälleen ja menemällä ammeeseen vatsalleen makaamaan, mutta tämä kokeilu taisi silti jäädä epäonnistuneeksi.

Viihdeuutiset

Coca-Cola ryhtyi myymään maitoa – uusi tuoteperhe lanseerattiin

Coca-Cola on alkanut valmistaa Fairlife-maitojuomia. Yhtiö on halunnut mukaan maitobisnekseen, sillä se on havainnut, että terveellisten juomien myynti on kasvamassa. Sen sijaan sokeroitujen mehujen ja virvoitusjuomien myynti on laskemassa.

Coca-Colan Fairlife-maitojuomat ovat laktoosittomia ja sisältävät tuotteiden mukaan 50 prosenttia enemmän proteiinia ja 50 prosenttia vähemmän sokeria kuin tavallinen maito. Sen lisäksi juomassa mainostetaan olevan jopa 30 prosenttia enemmän kalsiumia kuin maidossa. Maitojuomavalikoimaa on alettu markkinoida laajasti ympäri Yhdysvaltoja ja Coca-Cola arvelee siitä tulevan hittituote.

Yhtiö on suunnitellut tuovansa maitojuomat markkinoille myös muissa maissa. Fairlife-juomat maksavat tuplasti verrattuna tavalliseen maitoon. Daily Mail -lehden mukaan yhtiö on varma tuotteensa menestyksestä ja se odottaa valtavia tuottoja maitojuomatuotteestaan.

Viihdeuutiset

Nerokas keksintö piilottaa alkoholitölkin

Suomessa on keskusteltu kovasti yleisötapahtumista ja niiden tiukasta linjasta kävijöiden omiin alkoholijuomiin. Puistoblues ja Pori Jazz joutuivat kieltämään kaiken tuotavan alkoholin, vaikka niiden piknik-kulttuuri ei ole koskaan tuottanut ongelmia. Hetkeksi kiellettiin kaikkien nesteiden tuominen, mutta Pori Jazz pyörsi päätöksensä valtavan yleisöpalautteen vuoksi ja salli alkoholittomat juomat.

Reddit
Reddit

Nyt verkossa esitellään tämän hetken suomalaisfestareiden tunnelmaan poikkeuksellisen osuva keksintö, joka naamioi tavallisesta 0,33 litran juomatölkin Coca-Coca -tölkiksi. Tällaisen apuvälineen avulla neuvokas festarikävijä voisi salakuljettaa juomia festarialueelle, mutta onneksi suomalaiset eivät sellaiseen tietenkään sorru.

Festivaalien viime päivien alkoholikeskustelussa on keskusteltu pääasiassa siitä saako omia juomia nauttia vai ei. Festivaalit voivat kuitenkin pitkälti itse päättää käytännön toteutuksesta, sillä yksi ja sama festarialue voi sisältää sekä anniskelualuetta että ei-anniskelualuetta. Alueiden määrittely on luvanhakijan ja luvan myöntäjän harkinnassa. Mikäli jokin osa festarialueesta ei ole anniskelualuetta, voidaan sinne laillisesti tuoda mukanaan omia alkoholijuomia. Osa festivaalialueesta voi olla esimerkiksi kaikille vapaata puistoa, jolloin aluetta koskee anniskelulain sijaan järjestyslaki.

Tapahtuman järjestäjä voi toki halutessaan kieltää juomien tuomisen, mutta laissa sitä ei kuitenkaan kielletä. Sosiaali- ja terveysministeriö on tosin ollut asiasta viime päivinä alkoholilain 58 pykälän tulkinnasta eri linjoilla kuin poliisi, sillä ministeriö tulkitsee alkoholikiellon koskevan kaikkia yleisötapahtumia. Ministeriö ei kuitenkaan osaa kertoa missä menee tavallisen puiston ja julkisen tilaisuuden raja, jos puisto sijaitsee festivaalialueen vieressä. Käytännössä rajan määrittelee siis poliisi.