Kuolemansairas fani sai Star Trek -ennakkonäytöksen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elokuvaohjaaja- ja tuottaja J.J. Abrams on yksi tämän hetken suurimmista Hollywoodin kultasormista. Hänen käsialaansa on esimerkiksi Suomessakin suuren suosion saanut Lost-televisiosarja. Taannoin mies paljasti kieltäytyneensä Tähtien sota: Episodi VII -elokuvan ohjaamisesta.

Viime aikoina J.J. Abrams on työskennellyt tiiviisti toisen suuren scifi-nimikkeen, Star Trek Into Darkness -elokuvan, parissa. Kyseessä on jatko-osa vuonna 2009 julkaistulle edelliselle Star Trek -elokuvalle. Elokuvan ensi-iltaan on vielä kuukausia, mutta nyt ohjaaja on tarjonnut yhdelle fanille ja tämän vaimolle erikoisnäytöksen ennakkoon. Syynä on fanin sairastama leukemia, jonka vuoksi hänellä on vain vähän elinaikaa.

CNET-verkkosivuston mukaan tapaus sai alkunsa, kun nimimerkillä Ideeeyut kirjoittava käyttäjä kertoi Reddit-yhteisösivustolla 41-vuotiaasta ystävästään Danielista. Daniel on kova Star Trek -fani, mutta sairautensa vuoksi ei todennäköisesti koskaan näkisi uuden elokuvan ensi-iltaa. Tarina tavoitti lopulta ohjaaja J.J. Abramsin, joka päätti järjestää miehelle ja tämän vaimolle Star Trek Into Darkness -elokuvan ennakkonäytöksen. Käyttäjä Ideeyut raportoi myöhemmin Danielin vaimon terveiset Reddit-sivustolle.

– Me näimme sen ja me nautimme siitä suunnattomasti sekä elokuvana että hyväntahdoneleenä, nainen kertoi.

46-vuotias J.J. Abrams on ohjannut liudan menestyselokuvia, kuten Vaarallinen tehtävä 3, Star Trek ja Super 8. Mies tunnetaan vuosien varrella myös muun muassa Alias, Fringe – rajamailla ja Alcatraz -sarjojen tuottajana. 46-vuotias elokuvatuottaja ja -ohjaaja on naimisissa Katie McGrathin kanssa ja pariskunnalla on kolme lasta.