Yhdyvalloissa valmistaudutaan zombie-hyökkäykseen: ”Se on mahdollista”

Lifestyle Ohhoh! · Stara.fi

Viime vuosina zombie-elokuvat ovat olleet usein menestyksiä valkokankaalla, ja verkossa on nähty myös runsaasti aiheeseen liittyvää videomateriaalia. Kaikki materiaali on tietenkin vain fiktiota, mutta aivan kaikkien mielestä zombiet eivät ole pelkkää mielikuvituksen tuotetta.

Yhdysvaltojen Kansasin osavaltiossa on nimittäin ryhmittymä, joka varautuu täysin vakavasti zombie-hyökkäyksen mahdollisuuteen. Ryhmittymästä kertoneen Kansas City Star -lehden mukaan Kansas Anti Zombie Militia -ryhmä pitää täysin mahdollista, että ihmiset voivat muuttua zombieiksi esimerkiksi viruksen myötä.

– Emme ole hulluja. Emme ole vainoharhaisia. Haluamme olla varautuneita kaikenlaisiin tilanteisiin, Kansas Anti Zombie Militian verkkosivuilla todetaan.

Lehden mukaan pelot zombieista ovat nousseet yleensä esiin samaan aikaan maailman muiden huolenaiheiden myötä. Parhaillaan taloustaantuma, globalisaatio ja ylikansoittuminen voivat osaltaan aiheuttaa pelkojen kasvua. Ryhmittymän mukaan zombie-iskussa ihmisten tulee peittää kaikki ihonsa, koska virus voi tarttua verestä. Zombieta kannattaa lyödä terävän sijaan tylpällä esineellä, koska terät tylsyvät nopeasti. Suositeltu ase on metallimaila.