Papukaija kuunteli liikaa dubstepiä

Nettivideot Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Verkossa on julkaistu tuhansittain videoita, joissa lemmikkipapukaijat tanssivat ja laulavat eri musiikkikappaleiden tahdissa. Uusimman tutkimuksen mukaan kyseiset linnut inhoavat modernia konemusiikkia.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Eräs papukaija todistaa kuitenkin tämän tutkimustuloksen vääräksi. Verkkovideolla nähdään, kuinka lintu laulaa dubstep-musiikin tyyliin. Eläin näyttää yleisestä olettamuksesta huolimatta pitävän kyseisestä musiikkityylistä.

Telegraph-lehden uutisoiman tutkimuksen mukaan papukaijat nauttivat nopeatempoisen dance-musiikin sijaan folk- ja rockmusiikista. Otukset usein tanssahtelevat ja laulavat musiikin mukana. Joillain verkkovideoilla on tavattu esimerkiksi hevimusiikin tahdissa moshaavia lintuja.