6-vuotias poika katosi metsään – karvainen pelastaja saapui hätiin

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla tulee harmillisen usein julki tapauksia, joissa pienten lasten kerrotaan kadonneen jäljettömiin. Joskus pelastus on löytynyt poliisiviranomaisten koirien hajuaistin avulla. Nyt erään amerikkalaisen pojan uutisoidaan löytyneen useita tunteja kestäneen katoamisen jälkeen.

Missourissa asuva kuusivuotias Ryan Smith -niminen poika aiheutti aiemmin tässä kuussa poliisioperaation, kun hän katosi perheensä kotitalon takana olevaan metsään. Pikkupoika leikki kotipihallaan katoamisen aikaan. Hänen uskotaan seuranneen perheen lemmikkikoiria Baxteria ja Bellaa läheiseen metsään.

Huolestuneet vanhemmat ilmoittivat lapsensa katoamisesta poliiseille, jotka aloittivat heti massiivisen etsintäoperaation. Viranomaiset etsivät Ryan Smithiä noin viiden tunnin ajan, kunnes hän löytyi ojan pohjalta lemmikkikoirien keskeltä. Koirat olivat asettuneet lapsen molemmille puolille ikään kuin suojellakseen häntä. Pojan mukaan karvatassut pitivät hänet lämpimänä kylmänä iltana.

– Minua ei pelottanut, mutta olin todella kylmissäni. Bella oli vartiokoirani ja Baxter istui vieressäni koko ajan, poika kertoi Joplin Globe -lehdelle.

Bokseri-rotuinen Baxter-koira on ollut perheellä jo yli kymmenen vuoden ajan. Smithin perhe puolestaan adoptoi labradorinnoutaja-rotuisen Bella-koiran vasta muutama viikko sitten. Perheen Ryan-isä on todella onnellinen siitä, että koirat suojelivat hänen lastaan. Isän mukaan uskolliset koirat eivät olisi ikinä jättäneet poikaa pulaan.