13-vuotias suuttui isälleen – varasti auton ja ajoi Italiasta Saksaan

Ohhoh! · Neea Jokinen

Jotkut oppivat ajamaan autoa jo lapsuudessaan esimerkiksi mummolan maalaismaisemissa ”peltoautolla”. Poliisit törmäävät aika ajoin tapauksiin, joissa alaikäiset ovat toimineet humalaisten vanhempiensa tai ystäviensä kännikuskeina.

Nyt poliisit ovat ällistyneet erään 13-vuotiaan pojan seikkailusta. Italiassa asuva poika lainasi äskettäin isänsä tehokasta Mercedes-Benz -merkkistä menopeliä, jotta hän voisi ajaa sillä Puolaan tapaamaan biologisia vanhempiaan. Poika ajoi autolla yli 800 kilometriä vuorokauden aikana, kunnes matka päättyi Saksan Leipzigissä.

Viranomaiset keskeyttivät pojan matkan, kun he pysäyttivät hänet moottoritiellä. Pederobbasta kotoisin olevan pojan kerrotaan olevan karting-autoekspertti. Poliisien mukaan pojan lompakosta löytyi 200 euroa, jotka hän oli ottanut mukaan matkarahaksi.

– Poika on pyytänyt kasvattivanhemmiltaan anteeksi ja myöntänyt tekonsa olleen väärin, poliisin edustaja kertoi Reuters-uutistoimistolle.