Jäähdytysneste myrkytti koiranpennun – pullollinen vodkaa pelasti hengen

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla tulee aika ajoin ilmi erikoisia tapauksia, joissa vodkan on kerrottu pelastaneen sairaita ihmisiä ja eläimiä. Esimerkiksi äskettäin kaksi sirkusnorsua oli jäätyä hengiltä Siperiassa, mutta eläinlääkärit pelastivat eläimet juottamalla niille kymmenen litraa vodkaa veteen sekoitettuna.

Nyt erään koiranpennun uutisoidaan pelastuneen vodkan avulla. Yhdeksänviikkoinen Cloe-niminen koiranpentu vaelteli aiemmin tässä kuussa huonokuntoisena Australian Melbournessa sijaitsevan naapuruston alueella. Koiranpennun omistaja kiidätti lemmikkinsä eläinlääkäriin, jossa asiantuntijat alkoivat tutkia hengenvaarassa ollutta nelijalkaista.

Eläinlääkärit saivat tietää, että staffordshirenbullterrieri-rotuinen koiranpentu oli juonut auton jäähdytysnestettä. Myrkytystilaan joutunut lemmikkikoira saatiin kuitenkin pelastettua, kun eräs eläinlääkäri nappasi hyllyltä joululahjaksi saaneen vodkapullonsa ja ruiskutti sitä koiran elimistöön sierainten kautta.

– Jäähdytysnesteessä on etanolimyrkkyä, joka voi aiheuttaa vakavia vaurioita munuaisiin. Annoimme koiralle vodkaa, koska se voi tuhota elimistön myrkkyjä, koiranpentua hoitanut eläinlääkäri Matt Pascall kertoi Network Ten -sivustolle.

Eläinlääkärit hoitivat myrkytystilaan joutunutta koiranpentua kahden päivän ajan. Cloe-koiralle annettiin kaksi kolmasosaa pullon vodkasta. Lemmikin omistajan Stacy Zammitin mukaan koira sai noin seitsemän vodkashottia neljän tunnin välein. Omistajan mukaan tapaus oli tragikoominen, koska koira ikään kuin huuhdeltiin vodkalla terveeksi. Eläinlääkärin tiedetään saaneen uuden vodkapullon kiitokseksi koiran pelastamisesta.