JussinHessu-kulttuuripalkinto Jonne Aaronille

Viihdeuutiset · Stara.fi

23. kerran jaetun JussinHessu-kulttuuripalkinon voittaja on tänään julkistettu Tampereen ja Tammerkosken nuorkauppakamarien Pitkä lounas -tapahtumassa Tampereella. Tänä vuonna palkinnon sai muusikko Jonne Aaron, joka tunnetaan erityisesti Negative-yhtyeen keulahahmona.

29-vuotias Jonne Aaron on keikkaillut yhtyeineen jo yli vuosikymmenen ajan ympäri maailmaa ja saavuttanut suuren suosion Suomen lisäksi erityisesti Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Japanissa. Vuonna 2004 japanilainen BURRN-rocklehti valitsi hänet Vuoden rocktähdeksi ja vuonna 2010 hänet valittiin Vuoden positiivisimmaksi tamperelaiseksi.

Viimeistään vuoden 2012 lopulla Jonne Aaron tuli tutuksi koko kansalle Vain elämää -televisiosarjasta, joka sai valtavan suosion. Hänet valittiinkin Iltalehden äänestyksessä ohjelman parhaaksi tulkitsijaksi. Jonne Aaron on ajankohtainen tällä hetkellä myös siksi, että hän julkaisee keväällä ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa. Oman musiikkinsa lisäksi Jonne Aaron on kirjoittanut kappaleita myös monille muille artisteille ja yhtyeille.

JussinHessu-kulttuuripalkinto on jaettu vuodesta 1991 lähtien merkittäville tamperelaisille kulttuuriteoille. JussinHessu-palkinnon nimi tulee Tampereen ja Tammerkosken nuorkauppakamarien vuoden 1991 puheenjohtajien etunimistä. Jussi Elomaa Ja Heikki Kinni ideoivat nuorkauppakamarien vuoden avajaistapahtuman Pitkä Lounas. Samaan yhteyteen he perustivat kulttuuripalkinto JussinHessun, jolla haluttiin huomioida tamperelaista kulttuurielämää ja sitä tunnetuksi tekeviä tahoja.

JussinHessu-kulttuuripalkinnon ovat aiemmin voittaneet muun muassa Popeda, Rajaportin sauna, Sorin sirkus, Epe Helenius, Juice, Pikku kakkonen ja Tampereen Kauppahalli.

20130118-134723.jpg