David Bowie tekee paluun – uutta musiikkia ensimmäistä kertaa 10 vuoteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko David Bowie on myynyt erittäin menestyksekkään ja vuosikymmeniä kattaneen uransa aikana arviolta 140 miljoonaa albumia. Myös näyttelijänä tunnetuksi tullut tähti on viime vuosina viettänyt hijaiseloa julkisuudesta ja keikkalavoilta, ja hänen onkin huhuttu kärsivän huonosta terveydentilasta.

Nyt muusikkokonkari on kuitenkin tekemässä paluuta. 66 vuotta täyttävä David Bowie on julkaissut syntymäpäivänsä kunniaksi iTunesissa uuden Where Are We Now? -singlen. Kyseessä on tähden ensimmäinen uusi kappale 10 vuoteen. Bowien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, Tony Viscontin, tuottama Where Are We Now? tarjoilee esimakua maaliskuussa julkaistavalta The Next Day -albumilta.

David Bowien edellinen albumi oli vuonna 2003 julkaistu Reality. Veteraanirokkari on ollut mukana musiikkipiireissä jo 1960-luvulta lähtien ja kokeillut siipiään useiden erilaisten tyylilajien, kuten popin, glam rockin, funkin ja konemusiikin piireissä. Bowien tunnettuja hittejä ovat esimerkiksi Space Oddity, Life on Mars, Let’s Dance, Fame, ja Queen-yhtyeen kanssa levytetty Under Pressure.