Teinitytöiltä kiellettiin internet – keksivät karmaisevan tempauksen

Digi · Neea Jokinen

Vanhemmat asettavat yleensä jälkikasvulleen sääntöjä, joita tulee noudattaa kotioloissa. Jotkut teinit eivät esimerkiksi saa käyttää kouluiltoina tietokonetta tietyn kellonajan jälkeen. Nuoret saattavat kuitenkin kapinoida ja surffailla internetissä salaa vanhemmiltaan.

Nyt eräiden teinityttöjen kerrotaan tehneen karmivan teon pelkän tietokoneen käytön takia. Kalifornian Rocklinissa perheensä kanssa asuva 15-vuotias tyttö ei saa käyttää tietokonetta iltakymmenen jälkeen vanhempiensa määräyksen takia. Äskettäin teinityttö vietti kotonaan aikaa 16-vuotiaan naispuolisen kaverinsa kanssa. Kaksikko keksi yhdessä järkyttävän suunnitelman, jotta he saisivat käyttää tietokonetta yöllä.

Teinien kerrotaan tarjonneen vanhemmille pikaruokalasta ostetut pirtelöt, joihin he olivat lisänneet reseptillä saatuja unilääkkeitä. Vanhemmat joivat vain muutaman kulauksen pirtelöistä, koska ne maistuivat ”oudoilta ja jyväisiltä”. Voimakkaat unilääkkeet kuitenkin tehosivat, sillä vanhemmat nukahtivat makuuhuoneeseen. Vanhemmat heräsivät puolen yön jälkeen ja tunsivat olon krapulaisiksi. He nukahtivat pian uudelleen yöherätyksen jälkeen.

Aamulla herätessään äidillä ja isällä oli samanlaisia oireita, kuten muun muassa päänsärkyä ja heikotusta. Vanhemmat päättivät lähteä paikalliselle poliisiasemalle teettääkseen huumetestin, joka osoittautui positiiviseksi. He kertoivat heti asiasta viranomaisille, jotka saivat pian selville teinityttöjen teon. Tytöt kuljetettiin nuorisovankilaan tutkimusten ajaksi.

Poliisipäällikkö Lon Milkan mukaan ei ole vielä selvinnyt, mitä teinitytöt tekivät tietokoneella vanhempien unihetken aikana. Poliisien kuulusteluissa perheen tytär kertoi pitävänsä vanhempiensa internet-sääntöä liian tiukkana. The Sacramento Bee -sivuston mukaan tyttöjä syytetään tahallisesta huumaamisesta ja salaliitosta. Poliisi Lon Milkan mukaan hän ei ole koskaan törmännyt samanlaiseen tapaukseen.

– Tytöt halusivat käyttää internetiä keinolla millä hyvänsä. Jos he olisivat aikuisia, he joutuisivat vankilaan, Lon Milka kommentoi.