Euroopan hotellihinnat laskussa – hiihtokohteiden hinnat rajussa nousussa

Matkailu · Stara.fi

Trivago-matkailupalvelun selvityksen mukaan tammikuussa 2013 kahden hengen hotellihuone Euroopan suurkaupungeissa maksaa keskimäärin 100 euroa yöltä, mikä on kolme prosenttia vähemmän kuin joulukuussa 2012. Suomessa hotellihuneen keskihinta on 123 euroa yöltä.

Monessa Euroopan suurkaupungissa hotellihinnat ovat olleet laskusuuntaisia niin joulukuuhun 2012 kuin vuoden takaiseen tammikuuhun verrattuna. Lontoossa hinnat laskivat vuodessa prosentin, mutta Wienissä kuusi ja Roomassa kahdeksan prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Hiihtokohteissa vuodenvaihde aiheutti kuitenkin hinnoissa rajua nousua, sillä joulukuusta tammikuuhun St. Moritzin hinnat nousivat keskimäärin 13 prosenttia, Courchevelin 22 prosenttia ja Ischglin 61 prosenttia. Rajuimmin hotellihinnat nousivat kuitenkin St. Antonissa, jossa joulukuusta tammikuuhun hotellit kallistuivat huikeat 81 prosenttia.

Hotellihintatiedot perustuvat Trivagon kuukausittaiseen hotellihintaindeksiin, eli sen varaussivujen kautta tehtyihin yli miljoonaan päivittäiseen hotellihakuun.