David Bowien huumepaljastus: ”Luulin, että kuolisin”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Muusikko David Bowie käynnisti poplaulajan uransa vuonna 1967 nimeään kantavan debyyttialbumin myötä. Varsinaiseen kuuluisuuteen hän nousi 21-vuotiaana toisella Space Oddity -levyllään.

Menestys toi artistin elämään mukaan myös huumekokeilut, ja David Bowie perehtyikin varsin nuorena päihteiden sekavaan maailmaan. Nyt 66-vuotias popveteraani on avannut sanaisen arkkunsa menneisyyden kokemuksistaan. Mies tuli 1970-luvulla Los Angelesissa asuessaan riippuvaiseksi kokaiinista ja laihtui sen takia alle 40-kiloiseksi.

– En uskonut eläväni 30-vuotiaaksi. Huumeet olivat vieneet elämäni. Luulin, että kuolisin ja kaikki olisi ohi. Assistenttini Coco auttoi minut pois siitä tilasta. Hän järjesti minut Amerikasta Berliiniin, kertoi David Bowie The Sun -lehdelle.

Bowie kertoi haastattelussa toivovansa, että joku olisi sanonut hänelle 18-vuotiaana, ettei huumeita kannata käyttää. Hän kertoi saaneensa ohjeen ennen huumeriippuvuuttaan, sen aikana ja sen jälkeen. Miehen mukaan kyseinen neuvo on aina oikeassa.

David Bowien edellinen albumi oli vuonna 2003 julkaistu Reality. Veteraanirokkari on ollut mukana musiikkipiireissä jo 1960-luvulta lähtien ja kokeillut siipiään useiden erilaisten tyylilajien, kuten popin, glam rockin, funkin ja konemusiikin piireissä. Bowien tunnettuja hittejä ovat esimerkiksi Space Oddity, Life on Mars, Let’s Dance, Fame, ja Queen-yhtyeen kanssa levytetty Under Pressure.