Jymy-yllätys Star Wars -faneille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hiljattain Walt Disney -yhtiön uutisoitiin ostaneen Star Wars -saagan oikeudet ja tekevän elokuvasarjaan uuden osan, joka julkaistaan vuonna 2015. Sittemmin on veikattu elokuvan ohjaajan nimeä, ja yksi heistä on ollut Lost-televisiosarjan luoja J.J. Abrams.

Abrams kiisti ensin huhut, mutta tulee nyt kuitenkin sittenkin ohjaamaan seitsemännen Star Wars -elokuvan. Aikaisemmin ohjaaja perusteli kieltäytymistään sillä, että hän työskentelee toisen avaruussaagan, Star Trekin, parissa. Deadline-verkkosivuston mukaan Star Wars -sarjan nykyinen tuottaja Kathleen Kennedy yritti kosiskella Abramsia mukaan tulevan elokuvan ohjaajaksi. Myös kriitikoiden ylistämän Argo-elokuvan ohjanneen Ben Affleckin kerrotaan olleen varteenotettava ehdokas työhön.

J.J. Abrams ohjasi vuonna 2009 valmistuneen Star Trek -elokuvan, jonka visuaalisen ilmeen monet totesivat muistuttavan enemmän Tähtien Sota -elokuvia. Mies on ohjannut myös kesällä ensi-iltansa saavan jatko-osan Star Trek Into Darkness. Vielä ei ole tiedossa, mitä Abramsin loikkaaminen toisen scifi-elokuvasarjan pariin merkitsee Star Trekin tulevaisuudelle.

Tässä vaiheessa J.J. Abramsin mukanaoloa ei ole vielä lopullisesti varmistettu Lucasfilm-yhtiön tai miehen itsensä toimesta. Kuitenkin esimerkiksi ohjaajan kanssa Star Trek -elokuvien parissa työskennellyt käsikirjoittaja Roberto Orci kertoi Twitterissä uutisen olevan totta. Myös George Lucasin poika, Jett Lucas twiittasi Abramsin ”tekevän ihmeitä” elokuvan kanssa, mikä viittaisi kyseessä olevan muutakin, kuin vain perätön huhu.

Ohjaajana, tuottajana ja käsikirjoittajana työskennelly J.J. Abrams tunnetaan Lost-sarjan ja tuoreimpien Star Trek -elokuvien lisäksi myös muun muassa Lost, Fringe ja Alcatraz -sarjojen tuottajana. 46-vuotias elokuvatuottaja ja -ohjaaja on naimisissa Katie McGrathin kanssa ja pariskunnalla on kolme lasta.