Maailman parhaat viinimatkakohteet listattiin

Lifestyle Matkailu · Stara.fi

Maailman suurin matkailualan yhteisöpalvelu TripAdvisor on yli 75 miljoonalla käyttäjällään varsin luotettava lähde eri matkakohteiden rankkaamiseen. Nyt palvelun käyttäjät ovat listanneet järjestykseen maailman parhaat viinimatkailukohteet.

Viineistä kiinostuneiden turistien parhaaksi matkakohteeksi koko maailmassa nostettiin Italian Toscana, josta onkin suorastaan vaikea löytää huonoa pullollista viiniä. Viineistään kuululla alueella pienimmilläkin ravintoloilla on ensiluokkaiset talon viinit ja viinikellarit pullollaan laatuviinejä. Alueelta löytyy yli kahden tuhannen hotellin lisäksi saman verran bed & breakfast -majoitusta tarjoavia edullisia vaihtoehtoja.

Maailman parhaiden viinikohteiden listalla toiseksi sijoittui Kaliforniassa sijaitseva Sonoman alue, joka ei kuulu tuotantomäärällisesti maailman merkittävimpiin viinialueisiin, mutta laadullisesti kyllä. Matkailijat kehuvat erityisesti alueen rentoa elämänmenoa.

Kolmanneksi rankattiin Australian Hunter Valley, joka on kengurumaan vanhin viinialue ja josta löytyy edullisen ja laadukkaan majoituksen lisäksi myös runsaasti hyviä ravintoloita. Viiden parhaan viinikohteen joukkoon mahtuivat edellä mainittujen lisäksi myös Etelä-Afrikan Stellenbosch ja Argentiinan Mendozan alue.