NASA porasi reiän Marsin pintaan

Digi · Stara.fi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA on julkaissut viime kuukausien aikana runsaasti Curiosity-luotaimen lähettämään kuvamateriaalia Marsin pinnalta. Nyt luotain on onnistunut poraamaan reiän Punaisen planeetan pintaan.

Kuva: NASA
Kuva: NASA

NASA:n verkossa julkaisemassa tuoreessa kuvassa nähdään millainen jälki jäi, kun Curiosity porasi Marsin kiviseen pintaan 0,8 tuuman, eli noin kahden sentin, syvyisen reiän. Kuvassa nähdään miten porauksessa syntynty kivipöly on levinnyt reiän ympärille.

Kyseessä oli vasta ensimmäinen koeporaus, mutta näytteitä tullaan keräämään tutkimuksia varten vielä lisää. Seuraavaksi tutkitaan onko näyte sellainen, joka voidaan ottaa tarkempiin tutkimuksiin. Ensimmäinen täysimittainen poraus on ohjelmassa lähipäivinä, NASA raportoi.