Hakkerit iskivät Burger Kingin Twitteriin – näin siinä sitten kävi

Digi · Stara.fi

Verkossa tehdään nykyisin runsaasti erilaisia hakkereiden iskuja, ja usein kohteeksi joutuvat myös monikansalliset brändit. Nyt kohteeksi on joutunut maailmanlaajuinen ravintolaketju Burger King, jonka Twitter-sivulla käyneet kokivat aikamoisen yllätyksen.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Burger Kingin käyttäjänimeksi oli nimittäin muutettu arkkivihollisen McDonald’sin nimi ja esittelitekstiin oli muutettu pilkkateksti, jonka mukaan Burger King myytiin McDonald’sille, ”koska Whoper floppasi”.

Burger King julkaisi nopeasti tiedotteen, jossa se vahvisti hakkeroinnin ja kertoi tekevänsä työtä Twitterin kanssa tilinsä pikaiseksi sulkemiseksi kunnes asia on selvitetty ja tili palautettu oikealle omistajalleen. Ravintolaketju pyysi samalla anteeksi asiakkailtaan. Tekijäksi ilmoittautui hakkeriryhmä Anonymous.