Pet Shop Boys Ruisrockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Elektronisen musiikin historian menestyneimpiin lukeutuva yhtye Pet Shop Boys esiintyy Turun Ruissalossa järjestettävässä Ruisrockissa 7. heinäkuuta.

Viime syksynä kehutun Elysium-albuminsa julkaissut Pet Shop Boys on julkaissut kaikkiaan 11 studioalbumia ja kuutisenkymmentä sinkkua, joita on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta. Yhtye on saavuttanut Britanniassa yli kaksikymmentä Top 10 -hittisingleä, kolme Brit Awardia ja kuusi Grammy-ehdokkuutta.

Neil Tennantin ja Chris Lowen vuonna 1981 perustama yhtye teki kansainvälisen läpimurtonsa jo ensimmäisen albuminsa singlellä West End Girls. Kaksikko on alusta asti erottautunut aikalaisestaan pop- ja disco-musiikista intellektuellilla ja avantgardistisella otteellaan.

Yhtye on tunnettu teatraalisista ja surrealistisistakin live-esiintymisistään, joissa asusteilla, lavasteilla, valoilla ja videoilla on tärkeä merkitys. Viimeksi yhtye esiintyi Suomessa Helsingin jäähallissa vuonna 2009, jolloin esityksen visuaalisuus oli keikka-arvioiden keskiössä. Kaikkiaan Pet Shop Boys on konsertoinut Suomessa kolmesti, Ruisrockissa yhtye esiintyi vuonna 1997.