Uusi matkailutrendi: Hotellit kieltävät televisiot, kännykät, tabletit ja tietokoneet

Matkailu · Stara.fi

Matkailualalla on vain harvakseltaan nähtävissä kovinkaan nopeita trendejä, ellei mukaan lasketa eri kohteiden suosion nousuja ja laskuja. Nykyisin yhä useampi turisti ei pääse töistään irti edes lomallaan, ja siksi uutena trendinä on nyt nousemassa digittömät hotellit.

Verkosa hotellivarauksia välittävä Trivago on nyt listannut maailman suosituimpia niin sanottuja detox-hotelleja, jotka ovat digivapaata vyöhykettä. Toisin sanoen ne ovat kieltäneet kännyköiden ja tietokoneiden käytön ja siten tietenkin poissa kuvioista ovat myös esimerkiksi Facebook ja Twitter.

Palvelun mukaan digitaalittomien hotellien ja lomien ennustetaan olevan yksi vuoden 2013 suurimmista uusista matkailutrendeistä. Asiakas joutuu jättämään edellä mainitut laitteet hotellin vastaanottoon ja sen jälkeen hän saa nauttia lomastaan ilman pirinöitä ja pärinöitä.

Kuva: Trivago
Kuva: Trivago

Digivapaiden detox-hotellien ykköseksi on rankattu Yhdysvaltojen Pittsburghissa sijaitseva Renaissance Pittsburgh, joka tarjoaa elektroniikkaähkystä kärsiville Zen & The Art of Digital Detox -paketin. Se sisältää yöpymisen Deluxe King -huoneessa jokinäköalalla. Asiakkaan kännykkä, läppäri ja muut mahdolliset elektroniikkavälineet otetaan hotellin haltuun sisäänkirjautumisen yhteydessä ja palautetaan vasta asiakkaan lähtiessä hotellista. Lisäksi hotellihuoneesta poistetaan televisio, puhelin ja stereot ja niiden tilalle ilmestyy kirjallisuuden klassikkoteoksia. Pakettiin kuuluu myös kajakointitunti kävelymatkan päässä hotellista.

Kakkossijalla on Irlannin Dublinissa sijaitseva The Westin Dublin, joka sijaitsee 1800-luvulla rakennetussa rakennuksessa Dublinin keskustassa. Digital Detox -selviytymispaketista löytyvät Dublinin kartta sekä tietoa kaupungista, päivän sanomalehti, lautapeli ja rauhoittava kynttilä. Kaikki mahdolliset elektroniikkavälineet jätetään tietenkin hotellin vastaanottoon tai suljetaan huoneen kassakaappiin.

Kuva: Trivago
Kuva: Trivago

Kolmanneksi parhaaksi digivapaaksi hotelliksi rankattiin Saint Vincent ja Grenadiineillä sijaitseva Palm Island Resort, jonka yksityiselle rannalle ei saa tuoda älypuhelimia, tietokoneita taikka tabletteja. Vieraat voivat vain nauttia saaren upeasta luonnosta ja läheistensä seurasta. Viiden parhaan joukkoon kuuluvat myös Kanadan Clintonissa sijaitseva Echo Valley Ranch & Spa ja Yhdysvaltojen Chicagossa sijaitseva Kimpton Hotel Monaco Chicago.