Kiinnostaako tosielämän Nälkäpeli? Tulossa uusi realitysarja

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nälkäpeli-elokuva kuului viime vuoden menestyneimpiin elokuviin. Jo 680 miljoonaa dollaria tuottaneeseen teinielokuvaan kuvataan parhaillaan jatko-osaa, jota tähdittävät muun muassa Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson ja Liam Hemsworth.

Nyt elokuvan pohjalta puuhaillaan paraikaa uutta Selviytyjät-henkistä realitysarjaa. The Hunt -nimisen sarjan on määrä alkaa The CW-kanavalla tänä kesänä. Ohjelmassa tullaan näkemään 12 kilpailijaparia, jotka mittelevät toisiaan vastaan sekä kilpailevat elokuvan tribuuttien tavoin ruokaresursseista ja työkaluista.

New York Post -lehden mukaan realitysarjan hakuilmoituksessa etsitään henkilöitä, jotka pystyvät päihittämään kilpailijansa samalla, kun he selviävät villissä luonnossa. Nälkäpelielokuvasta poiketen kilpailijat eivät kuitenkaan tapa toisiaan metsässä, vaan heidän tulee vangita toisensa palkinnon toivossa.

– Kilpailijat asuvat ulkona luonnossa. He etsivät ruokaa, suojaa ja turvaa luonnollisilta vihollisiltaan, joita on jokaisen puun ja pensaan takana, kertoo ilmoitus lehden mukaan.

Aidossa Nälkäpelissä kilpailijat olivat 12 ja 18 ikävuoden väliltä olevia teinejä. The CW -kanava etsii ohjelmaansa täysi-ikäisiä henkilöiltä ikävuosien 18 – 35 väliltä. Sarjaan osallistuvalla kilpailijaparilla täytyy olla keskenään myös olemassaoleva ihmissuhde, kiinnostava tarina ja hyvä syy voittaa ohjelman iso rahapalkinto.

The Hunt -realitohjelma on herättänyt vastustusta jo ennen lanseeraamistaan. Monet Nälkäpeli-fanit pitävät sarjaa ironisena, koska menestyselokuva itsessään pyrki olemaan realityohjelmien satiiri. Osa ihmisistä pitää myös sarjan moraalia arveluttavana. Heidän mielestään kilpailuhengen ja tappajan vaistojen herättäminen nuorissa ihmisissä voi olla pohjimmiltaan tuhoisaa.