Sony julkisti uuden PlayStationin – kauppoihin vielä tänä vuonna

Digi · Tim Isokivi

Pelikonsoleiden markkinoilla käydään kiivasta kamppailua markkinoiden kärkipaikasta, ja tällä hetkellä varteenotettavia kilpailijoita ovat Sony, Microsoft ja Nintendo. Nyt Sony on esittellyt odotetun PlayStation 4 -pelikonsolinsa.

Nintendo toi aiemmin ensimmäisen kahdeksannen sukupolven konsolinsa markkinoille Wii U:n muodossa, ja Microsoft tulee todennäköisesti julkistamaan uuden Xbox-laitteensa ensi kesänä. Japanilainen elektroniikkajätti Sony julkisti uuden pelikonsolinsa keskiviikkona.

Yhtiön edustaja hehkutti laitteen olevan kuin ”turboahdettu kotitietokone”. PlayStation 4:n kerrotaan tarjoavan käyttäjilleen entistä sosiaalisempaa kokemusta, kuten mahdollisuuden jakaa videokuvaa pelaamisestaan muiden käyttäjien kanssa.

Sonyn edustajat eivät vielä paljastaneet konsolin ulkonäköä tai hintaa, mutta uutta ohjainta esiteltiin jo yleisölle. Merkittävämpänä erona aikasempaan malliin on ohjaimen kosketuslevy ja liikkeentunnistin. Lisäksi konsolia voi nyt ohjata myös omalla älypuhelimella. PlayStation 4 tulee olemaan tekniikaltaan edeltäjäänsä vahvempi ja nopeampi. PlayStation 3:n pelit eivät ilmeisesti toimi uudella laitteella.

Uuden Playstationin tarkkaa myyntiin tulon ajankohtaa ei vielä paljastettu, mutta laitetta lupaillaan tämän vuoden joulumarkkinoille. Myöskään konsolin hintaa ei vielä paljastettu. PlayStation 3 maksoi markkinoille ilmestyessään noin 700 euroa, joten PlayStation 4:n hinnan voisi odottaa olevan samaa luokkaa.

PÄIVITYS: Playstation 3:n alkuperäinen hinta korjattu.