Paardit on parhaat: Paardi rekisteröitiin tavaramerkiksi – bileet ohi?

Digi · Stara.fi

Suomalaisesta Paardit on parhaat -videosta tuli viime vuonna valtava nettihitti. Teinityttö lauloi videolla itse tekemäänsä kappaletta, joka nousi nopeasti kulttihitiksi. Sittemmin videota vaadittiin poistettavaksi verkosta, mutta legenda jäi elämään.

Nyt Stara on saanut tietoon, että sana Paardi on rekisteröity tavaramerkiksi, ja että tuoreen tavaramerkin omistaja on tytön perheenjäsen. Paardi-sana on tammikuun lopussa rekisteröity yhteensä seitsemässä tavara- ja palveluluokassa, joissa kaikissa merkin omistajalla on jatkossa yksinoikeus käyttää sanaa kaupallisesti. Tunnusmerkin rekisteröintiä on haettu jo 15. marraskuuta 2012.

Kappaleen esittäneen teinitytön perheellä on jatkossa yksinoikeus käyttää Paardi-sanaa kaupallisesti muun muassa painotuotteissa ja lehdissä, vaatteissa ja jalkineissa, peleissä ja leikkikaluissa, elintarvikkeissa ja juomissa sekä koulutuksessa, urheilussa ja viihteessä, kuten esimerkiksi tapahtumien nimissä.

Staran tiedossa ei ole aikooko perhe käyttää tavaramerkkiä itse ansaintamielessä, vai tehtiinkö rekisteröinti siksi, etteivät muut voisi jatkossa kaupallisesti hyödyntää tyttären lanseeraamaa termiä. Ilman perheen lupaa kukaan muu ei siis voi jatkossa hyödyntää Paardi-sanaa kaupallisesti näissä palveluissa tai tavaroissa.