Pettäjämies nolosti kiinni – karttapalvelun panoraamakuva paljasti

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Nykytekniikan myötä ihmisten elämää voidaan valvoa yhä tiiviimmin. Rikollisten lisäksi myös lainkuuliaisten kansalaisten kannattaa muistaa tulevansa nykyisin helposti jäljitetyksi. Harva osaisi ehkä ajatella joutuvansa hankaliin tilanteisiin esimerkiksi Googlen Street View -karttapalvelun vuoksi.

Venäjän Permissä asuva 24-vuotias Marina Voinova järkyttyi huomatessaan poikaystävänsä Alexanderin pettävän häntä. Pettäminen paljastui yllättäen Yandex Panorama -karttapalvelun panoraamakuvassa. Kyseessä on venäläinen versio Googlen karttapalvelun katunäkymä-ominaisuudesta, joka tarjoaa käyttäjille 360 asteen näkymiä katutasolta.

Marina kertoi Russia’s Life -uutisille käyttäneensä Yandex Panorama -palvelua löytääkseen etsimänsä rakennuksen sijainnin. Liikkuessaan digitaalikaupungin kaduilla nainen huomasi Alexanderin kävelemässä käsi kädessä entisen tyttöystävänsä kanssa. Marina jätti poikaystävänsä tämän myönnettyä hänelle uskottomuutensa.

Samankaltaisesta tapauksesta uutisoi The Sun -lehti vuonna 2009. Tuolloin brittiläinen nainen huomasi Googlen katunäkymää käyttäessään aviomiehensä auton parkkeerattuna ystävän kodin ulkopuolelle. Mies jäi kiinni pettämisestä.