Applen iPad minin näyttöparannukselle vahvistusta

Digi · Stara.fi

Teknologiayhtiö Apple julkaisi viime vuonna pienemmän version suositusta iPad-laitteestaan, kun iPad mini tuli markkinoille. Laite kärsi eräästä ratkaisevasta puutteesta, koska sen näyttö oli merkittävästi odotettua heikompitasoinen. Siinä ei nimittäin ollut tarkkaa Retina-näyttöä.

Monet laitteesta muuten innostuneet ovat jättäneet iPad minin vielä hankkimatta, sillä odotusten mukaan parempi näyttö olisi tulossa laitteeseen sen seuraavassa versiossa. Nyt asialle on saanut hieman vahvistusta. Applen seuraavan sukupolven iPad minin metallinen takakuori- ja runko-osa on nimittäin ilmeisesti paljastunut tuoreessa vuodossa. Oheinen kuva on peräisin kiinalaiselta Weiphone-sivustolta, josta löytyy useampiakin kuvia samasta osasta.

Kuva: Mobiili.fi
Kuva: Weiphone

Kuvassa näkyvä osa vaikuttaisi olevan paksumpi verrattuna nykyiseen iPad miniin, mikä saattaa viitata tulevan iPad minin olevan nykymallia paksumpi rakenteeltaan. Tähän syynä olisi tarkempi Retina-tason näyttö, joka vaatisi korkeamman virrankulutuksensa vuoksi myös lisää akkukapasiteettia ja näin kasvattaisi laitteen paksuutta ja luultavasti myös painoa. Aiemmin kolmannen sukupolven ison iPadin yhteydessä Apple joutui myös tinkimään ohuudesta iPad 2:een verrattuna Retina-näytön vuoksi.

Huhuissa Applen odotetaan nostavan laitteen näyttötarkkuuden nykymallin 1024×768 pikselistä 2048×1536 pikseliin, eli samaan tarkkuuteen, jonka myös Applen nykyiset 9,7 tuuman uudet iPadit tarjoavat. iPad minin 7,9 tuuman näyttö olisikin näin isompia iPadejakin tarkempi johtuen saman pikselimäärän sovittamisesta pienempikokoisemmalle näytölle.

Paksuutta lukuun ottamatta kuvissa näkyvä iPad minin runko-osa vaikuttaa lähes identtiseltä nykyisen iPad minin kanssa. Mielenkiintoisena seikkana osan merkinnät, kuten Apple-logo ja tekstit, ovat kuitenkin sinisiä. On mahdollista, että jatkossa Apple toisi iPad minin markkinoille myös useampina eri väreinä mustan ja valkoisen lisäksi, mutta kuvien osan sininen väritys voi olla vain prototyyppiasteeseen liittyvä erikoisuus.

Applen odotetaan yleisesti tuovan nyt seuraavan sukupolven iPadit markkinoille vasta syksyllä. Tarkemman Retina-näytön ohella iPad minin uudistuksiin lukeutuu mitä luultavimmin ainakin tehokkaampi suoritin sekä uudistunut näyttötekniikka, mutta muista uudistuksista ei ole vielä valunut tarkempia tietoja julkisuuteen.

Yhteistyössä Mobiili.fi.