Lennonjohto vaaratilanteesta: ”Ryanair, mokasitte juuri kaiken”

Matkailu · Stara.fi

Halpalentoyhtiö Ryanair lentää Tampereelta useisiin kohteisiin Euroopassa. Eräs kohteista oli aiemmin yhtiön kotipaikka Dublin Irlannissa, mutta sittemmin lennot sinne on lopetettu. Nyt Ryanair on aiheuttanut vakavan vaaratilanteen Dublinissa.

Ryanair nousi otsikoihin muutama kuukausi sitten, kun kävi ilmi, että sen koneet olivat joutuneet vaaratilanteisiin liian vähäisen polttoaineen takia. Yhtiön lentäjien virheet ovat nyt saaneet jatkoa, kun Lontoon Stanstedista Dubliniin lentänyt matkustajakone oli laskeutunut ja rullaamassa kiitotieltä.

Irlantilainen Mail on Sunday -lehti raportoi, että lento FR227 ei jostain syystä jatkanut normaalisti seuraavaan ulosmenoliittymään, vaan teki yllättäen U-käännöksen ja palasi osan matkaa takaisin aiheuttaen vaaraa muulle lentoliikenteelle. Samaan aikaan kiitotielle ei luonnollisestikaan voinut laskeutua, joten lennonjohto joutui keskeyttämään useiden lentokoneiden laskeutumisen.

Viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta, ja lehti on saanut haltuunsa lentokoneen ja lennonjohdon välisen radiokeskustelun. Tallenteella kuullaan kuinka laskeutumisensa keskeyttämään joutuneen lennon lentäjä kysyy lennonjohdolta: ”Mikä kiitotiessä on vikana?”. Tähän lennonjohto vastasi: ”No, toinen yhtiönne lentokoneista laskeutui kiitotielle 28 ja näytti menevän aivan kiitotien päähän. Juuri ennen kuin olisivat olleet exitin 7 kohdalla he tekivät U-käännöksen ja mokasivat kaiken”.