”Kate Middleton ainoa tarkoitus on synnyttää lapsi”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Britannian kuninkaallinen perhe sai pari vuotta sitten uuden jäsenen, kun prinssi William avioitui pitkäaikaisen kihlattunsa Kate Middletonin kanssa. Pariskunta on sittemmin kertonut odottavansa yhteistä lasta.

Kaikki eivät kuitenkaan ole pelkästään onnellisia Cambridgen herttuattaren arvonimen saaneen Katen ja prinssi Williamin perheenlisäyksestä. Nyt eräs arvostetuimmista brittikirjailijoista, Hilary Mantel, on nimittäin kertonut uskovansa Katen aseman olevan hovissa lähinnä lasten synnyttäjä.

British Museumissa, Lontoossa pitämässään luentotilaisuudessa kirjailijatar viittasi puheessaan herttuattaren aamupahoinvointiin, joka on päässyt otsikoihin. Hänen mielestään tuon raskausvaiheen jälkeen media tulee ylistämään häntä pelkästään säteileväksi tulevaksi äidiksi.

– Näin Katen muuttuvan täytetyksi nukeksi. Hän on kuin mallinukke, ei lainkaan omaa persoonallisuutta ja määrittyy täysin pukeutumisensa kautta. Lehdistö ymmärtää pian, että hänen ainoa tarkoituksensa on synnyttää lapsi, kertoi Mantel Reuters-uutistoimiston mukaan.

Mantelin mukaan Middleton valittiin rooliinsa, koska hän oli maineeltaan nuhteeton. Kirjailija vertaakin häntä edesmenneeseen prinsessa Dianaan, joka herätti aikoinaan pahennusta inhimillisyydellään. Asiantuntijan mukaan Katen imago on valmiiksi rakennettu ja konemainen. Se jättääkin vähän tilaa roolin takana olevalle todelliselle ihmiselle.

Catherine “Kate” Middleton avioitui prinssi Williamin kanssa 29. huhtikuuta 2011. Pariskunnan kuninkaallisia häitä katsoi noin kaksi miljardia ihmistä. Näyttävien häiden todellinen uutispommi oli kuitenkin Kate Middletonin siskon Pippa Middletonin esiintyminen isosiskonsa kaasona. Valkoiseen ihoanuolevaan kaasonpukuun sonnustautunut Pippa nousi samantien supertähdeksi.