Sushiravintola tarjoili valaanlihaa – kokkia uhkaa 67 vuoden vankilatuomio

Lifestyle Ohhoh! · Stara.fi

Eräs kuvausryhmä aiheutti taannoin Kalifornian Santa Monicassa sijaitsevan sushiravintolan sulkeutumisen paljastettuaan, että ravintolassa tarjoiltiin valaanlihaa. Kuvausryhmä oli sama, joka teki maineikkaan The Cove -dokumentin japanilaisten vuosittain harjoittamasta delfiinien massateurastuksesta.

Nyt The Hump -nimisen ravintolan tapausta tutkitaan edelleen ja se on nyt johtamassa asianmukaisiin seurauksiin. Laitonta valasta asiakkailleen avoimesti kaupanneen ravintolan omistaja ja kaksi kokkia ovat saamassa oikeudessa raskaat syytteet. Mukana on muun muassa syyte valaanlihan salakuljetuksesta, Los Angeles Times uutisoi. Ravintolaa uhkaa 1,2 miljoonan dollarin sakot sekä toista kokkia 10 vuoden ja toista peräti 67 vuoden vankilatuomio.

Ravintolan toiminta paljastui, kun kaksi nuorta aktivistia ruokaili ravintolassa ja tilasi suuria määriä eksoottisia kaloja ja jopa valasta. Lopulta tuli maksun aika, ja kaikki tilattu oli avoimesti mainittuna myös laskussa. Samalla käynnillä aktivistit veivät valaanlihaa todisteeksi mukanaan ja testasivat sen laboratoriossa aidoksi valaanlihaksi. Kyseinen valaslaji osoittautui suojelluksi lajiksi, jonka maahantuonti Yhdysvaltoihin on laitonta.