Kuin Hitchcock-elokuvasta: Linnut valtasivat pikkukaupungin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pieni Hopkinsvillen kylä Kentuckyssa on joutunut keskelle tosielämän kauhuelokuvaa, kun paikkakunnalle lentäneet miljoonat linnut pimensivät taivaanrannan ja auringon. Toisin kuin Alfred Hitchcockin elokuvassa, nämä linnut lensivät kylään ruoan perässä.

Hopkinsvillen asukkaat ovat kauhuissaan lintujen massamuuton keskellä. Taivaan täyttäneet mustarastaat ja kottaraiset kun jättävät jälkeensä valkoiseen linnun ulosteeseen verhoillun ympäristön tauteineen ja vitsauksineen.

Kaupunki on ryhtynyt puolustustoimenpiteisiin lintujoukon taltuttamiseksi. Reutersin mukaan 35.000 asukkaan kylä on palkannut asialle tuholaistorjujan. Kaikki kyläläiset eivät kuitenkaan allekirjoita torjujan toimintatapoja.

– En ymmärrä mitä tuholaistorjujan tekemät pamautusäänet auttavat, koska linnut vain lentävät äänen johdosta puusta toiseen jättäen valtavan kakkakasan jälkeensä. Koirani pelkää pamautuksia enemmän kuin linnut, valittaa kylässä asuva Christian Countyn tuomari Steve Tribble Weekly World Newsin mukaan.

Tribble valittaa linnun jätösten aiheuttavan päänvaivaa autonomistajille, jotka tätä nykyä joutuvatkin peittelemään kulkuneuvonsa pressuilla. Saman kylän historiassa tunnetaan aiempikin tapaus, jolloin linnut valtasivat koko kaupungin. Tämänvuotinen invaasio on kuitenkin pahempi kuin vastaavanlainen siipiveikkojen massamuutto 1970-luvulla.

Asiantuntijoiden mukaan miljoonia lintuja tulee kaupunkiin ruoan perässä niin kauan, kun lämpötila pysyy hyönteisille, eli linnun pääasiallisimmalle ravinnolle suotuisana. Kyseessä on siis ilmastonmuutoksesta johtuva ilmiö, sillä aiemmin kylässä päästiin talvella jopa pakkasen puolelle.