Näin tulee vastata kysymykseen: ”Näyttääkö takapuoleni suurelta?”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tämä on monille pariskunnille tuttu juttu: pitäisi lähteä ulos syömään, mutta toinen kumppaneista tuskailee peilin edessä vähintään kuuden eri vaatekerran kanssa. Vihdoinkin kun löytyy se mieluisa asukokonaisuus, voi yksi kommentti pilata kaiken.

Miten siis vastataan kysymykseen: ”Näyttääkö takapuoleni suurelta tässä asussa?”.

Enää miesten ei tarvitse painiskella kohteliaisuuksien ja diplomaattisten vastausten viidakossa. Daily Mail on nimittäin teettänyt kyselyn, jossa tiedusteltiin millaisia vastauksia naiset tosiasiassa kysymyksiinsä tahtovat.

Kun suhteessa oleva nainen kysyy vaikkapa mieheltään, täytyisikö hänen pudottaa painoa, osoitti 2.500 naiselle tehty kysely vastauksen olevan täysin muuta kuin perinteinen ”Ei missään nimessä, rakas”. Miesten tulee kyselyn mukaan vastata naiselle kannustavasti ja kumppania tukien. Peräti 43 prosenttia naisista toivoo, että kumppani vastaisi painonpudotuskysymykseen pelkän ”Ei”-fraasin sijaan ”Jos sinusta tuntuu siltä, voidaan kuntoilla yhdessä”.

Kyselystä kävi myös selville, että miesten tulisi vastata kieltävästi, mikäli nainen tarjoutuu maksamaan illallisen. Välinpitämätöntä vastausta odotetaan taas silloin, jos mieheltä udellaan naisen parhaimman ystävän viehättävyyttä. ”En ole pistänyt merkille”, uppoaakin kysyjään paremmin kuin kaverin rumaksi haukkuminen.

Samaa taktiikkaa ei kuitenkaan kannata käyttää, jos nainen kysyy miehen mielipidettä naisen äidistä. Tällöin parhaiten toimii neutraalisti sanottu: ”Hän vaikuttaa mukavalta”. Myös kohteliaisuuksien laukomisessa maltti on valttia. Vain 25 prosenttia naisista tahtoo kuulla olevansa seksikäs, kun 30 prosenttia taas haluaisi miehen kehuvan häntä hauskaksi. ”Sinä olet kaunis” tehoaa edelleenkin peräti 40 prosenttiin naisista.

Entäpä se naisten esittämä, klassinen kysymys, jossa tiedustellaan takapuolen isolta näyttämistä. Täydellinen vastaus edelleenkin on: ”Ei, näytät upealta.”