Pierupilailu tuli todella kalliiksi – kymppitonnin lasku

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Skotlantilainen oikeusministeriön alainen virastotalo työntekijöineen joutui hiljattain hurjan pierupilan uhriksi. Työntekijöitä pari viikkoa piinanneen hajun paikantamiseen käytettiin nimittäin yli 10.000 euroa, kunnes löyhkän varsinainen syy selvisi.

Virkamiehet kummastelivat eltaantunutta ja karmeaa lemua aikansa. Lopulta he palkkasivat asialle sekä tuholaistorjujan että ilmastointiasentajia, koska työntekijöiden mukaan haju muistutti lähinnä talossa mätänevää raatoa. Ällöttävän hajun syytä ei löydetty edes parissa viikossa mittavista etsinnöistä huolimatta.

Viimeinkin lemun lähde selvisi lähinnä sattuman kautta, kun työtehtäviinsä tyytymätön työntekijä yllätettiin virastosta pilailupuodin tekopierutuotteen kera. Työntekijä oli suihkutellut pierun hajua spraypullosta ympäriinsä salaa parin viikon ajan. Pierupilan tekijä talutettiin ulos vartijoiden toimesta ja samalla rakennuksesta katosi myös hirmuinen haisu. Daily Mailin mukaan kostonhimoinen työntekijä aiheutti pierupilallaan valtion virastolle yli kymppitonnin laskun.