Pikkutyttö soitti 16 kertaa hätänumeroon – äiti voi joutua vankilaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nuori amerikkalainen äiti joutui viime torstaina tukalaan tilanteeseen, kun hänen vuoden ikäinen taaperonsa soitteli äitinsä kännykällä vahingossa 16 puhelua paikalliseen hätänumeroon. Lapsen äiti, Jessica May, kertoo olleensa puheluiden aikaan kylpyhuoneessa.

Mayn yksivuotias tytär Ayla oli löytänyt äitinsä puhelimen ja alkoi leikkiä sillä. Hätäkeskusvirkailijan mukaan tyttö pirautti 911-numeroon ensin kuusi kertaa, jonka jälkeen virkailija antoi Maylle varoituksen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Oma-aloitteinen lapsi soitti hätänumeroon kuitenkin seitsemännen kerran, ja tällöin hänen äitiään vastaan nostettiin syyte hätänumeron väärinkäytöstä. Äiti yritti puolustella tyttärensä tekoa vahingolla, mutta virkailijoiden mukaan Ayla oli soittanut hätänumeroon yhdeksän kertaa aiemmin jo tammikuussa. Mayn asettama näppäinlukko ei estänyt lasta soittamasta.

Mikäli Jessica May tuomitaan, joutuu hän pienen tyttölapsensa tempauksen johdosta pahimmassa tapauksessa vuodeksi vankilaan sekä saa sakkoja 6.000 Yhdysvaltain dollaria, eli noin 4.800 euroa.