Sano hyvästit korkkareille – nämä ovat pian huippumuotia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Stilettikoroilla kävelemistä voidaan verrata kovan luokan trapetsitaiteiluun. Korot antavat näyttävyyttä, pituutta ja ryhtiä, mutta joskus niiden käytössä joudutaan tinkimään jalkojen hyvinvoinnissa.

Muotimaailman gurut paljastavat nyt sisäpiiritietona, että tasapohjaiset kengät tekevät vahvasti tuloaan myös huippumuodin pariin. Tämä on ilouutinen etenkin niille naisille, jotka ovat kyllästyneet horjumaan korkeissa koroissa vain näyttääkseen hyvältä.

Daily Mailin mukaan muotisuunnittelijat suosivat tulevissa mallistoissa mukavuuteen panostavia kenkäpareja, kuten tennareita ja matalakorkoisia saapikkaita, ballerinoja sekä tasapohjaisia nilkkureita.

Ilmiö on italialaissuunnittelija Roberto Cavallin mukaan lähtöisin Lontoon katumuodin parista, mikä on heijastunut vahvasti myös kenkäkauppojen myyntilukuihin. Sen lisäksi, että kenkäliikkeet panostavat nyt matalapohjaisten kenkien tuotevalikoimaan, ovat myös superjulkkikset omaksuneet rennon tyylin itselleen.

Muun muassa huippumalli Cara Delevingne sekä Jourdan Dunn nähtiin Lontoon muotiviikoilla matalapohjaisiin kenkiin pukeutuneena. Jopa korkokengissä lähes aina nähty Victoria Beckham bongattiin New Yorkin kadulta hiljattain matalapohjaisissa remmikengissä.