Ekaluokkalainen keräsi sairaalle kaverilleen 23 000 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tosiystävyyttä ei voita mikään! Ei edes tuntematon tauti. Tämän todistaa ekaluokkalaisen pojan uskomattomaan voimannäyttö, kun hän keräsi vakavan sairauden kanssa painivalle bestikselleen lähes 23.000 euroa.

Seitsemänvuotias Dylan Siegelin paras ystävä Jonah Pournazarian kärsii hyvin harvinaisesta maksasairaudesta, johon ei ole löydetty parannuskeinoa. Sairaus vaikuttaa oleellisesti pojan verensokeriin sekä aineenvaihduntaan.

Dylan päätti tehdä asialle jotain ja päätti kirjoittaa kirjan, jonka myyntitulot lahjoitettaisiin suoraan Jonahin sairauden tutkimiseen. Dylanin isä ehdotti pienelle hyväntekijälle ensin pehmeää alotusta, vaikkapa limonadikojun pystyttämistä, mutta määrätietoinen ipana pysyi päätöksessään kirjan julkaisemisesta.

Kirjan nimeksi tuli Chocolate Bar eli suomeksi suklaapatukka. Kirja on käsin kirjoitettu ja kuvitettu. Kirjaa on myyty erilaisten tapahtumien sekä netin kautta jo 30.000 dollarilla, eli noin 23.000 eurolla.

Kirjan uskomattoman suosion myötä Jonahin harvinaislaatuinen sairaus on niittänyt suuresti valtakunnallista huomiota. Taudille yritetään löytää kuumeisesti parannuskeinoa Floridan lääketieteellisessä, ja asialle on pistetty erillinen tutkijaryhmä.

Dylanin tavoitteena on kerätä ystävänsä avuksi miljoona dollaria.