Pelottava peli-ilmiö leviää: ”Vain yksi viidestä pääsee ulos”

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuvittele itsesi silmät peitettynä käsirautoihin keskelle pimeää huonetta. Huoneessa on vain sinua kuvaavan videokameran REC-valon kajastus. Sinulle annetaan tehtäviä, joiden avulla tulisi selvitä ulos huoneesta 45 minuutissa. Kauhuelokuvaako? Ei missään nimessä.

Tämä on nimittäin viimeisintä vapaa-ajan viihdettä. Kyseessä on nopeasti suuren suosion maailmalla saavuttanut tosielämän uutuuspeli nimeltään Hong Kong, mittaa pelaajiensa selviytymistaitoja. Pelaajat taistelevat tikittävää kelloa vastaan, kun he epätoivoisesti yrittävät löytää tiensä ulos huoneesta erilaisten vihjeiden, koodien ja tehtävien avulla.

– Hong Kong on ehkäpä yksi maailman stressaavimmista kaupungeista, joten tämän tosiasian pohjalta kehkeytyi myös pelin nimi, pelin kehittänyt 27-vuotias Mensan jäsen Instant Wan paljasti Relax Newsille.

Ihmiset tahtovat Wanin mukaan jotain uutta ja aivoja haastavaa puuhaa kiireisen arjen keskelle. Hong Kong -pelissä todellisuuden ja mielikuvituksen raja saadaan kekseliäällä tavalla häivennettyä samalla kun testataan pelaajan paineensietokykyä. Yksi pelikerta maksaa noin 13,5 euroa.

– Pelaaja saa valita kolmesta huoneesta mieluisimman. Huoneen nimet ovat Prison Break, Lost ja Dr Alpha. Kokemuksesta voin kertoa, että vain yksi viidestä pelaajasta pääsee huoneesta ulos aikarajan puitteissa, pelin kehittäjä paljasti.

Peli on saanut esikuvansa samanhenkisistä kauhuelokuvista, kuten Cube, The Game ja Saw, mutta ilman näille elokuville tyypillisen tuskallisia kuolemia. Alle kolmessa kuukaudessa pelejä on pelannut noin 5.000 ihmistä, ja konsepti on levinnyt nopeasti myös muualle Aasiaan ja Yhdysvaltoihin.