Tupakointikielto halutaan laajentaa yksityisautoihin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensin tupakointi kiellettiin ravintoloissa, sitten se kiellettiin työpaikoilla. Aika ajoin on myös väläytelty parveketupakoinnin kieltämistä. Nyt viranomaiset päättävät jo siitä, saako omassa autossa kessutella.

Iso-Britannian terveysministeri Anna Soubry nimittäin ehdottaa, että yksityisautoissa tupakoiminen olisi kiellettävä. Syyksi hän perustelee lasten passiivisen tupakoinnin. Aiheesta on puhuttu Britanniassa jo pitkään, mutta Soubry nosti kissan pöydälle tällä viikolla. Aluksi kiellon olisi tarkoistus koskea vain autoja, joissa on tupakoimisen aikana lapsia.

Vaikka tarkoitusperä on hyvä, on auto kuitenkin ihmisten yksityisaluetta. Aloite herättää epäilyksiä kansalaisissa. Asiasta raportoineen Mirror-lehden lukijat ihmettelevät, että miksi tupakointia ei saman tien kielletä aina lasten läsnäollessa. Terveysministeri on myös itse entinen tupakoitsija.